Dit is DOE
- Toetst alleen wat nodig is
- Zekere IT-omgeving zonder stress en extra kosten
- Goed handvat voor beleidsbeslissingen
Meer over DOE, kijk hier!
Toetsafnames moeten het dagelijkse proces op school niet voor de voeten lopen. Maar natuurlijk ben je als schoolbestuurder ook benieuwd hoe jouw leerlingen en school/scholen het doen. De DOE-rapportages bieden jou dat inzicht. En meer. Want DOE geeft je praktische handvatten die jou kunnen ondersteunen bij jouw beleidsbeslissingen.
Past DOE ook bij jouw school? Zeker weten! Want DOE is onafhankelijk van welke lesmethode of leerlingvolgsysteem dan ook. Wat een leerling – uit het reguliere of het speciaal (basis)onderwijs – ook nodig heeft, DOE is er echt voor élke groep 8’er.
Meer over DOE, kijk hier!
Uiterlijk 15 maart vind je in Mijn DOE de schoolrapportage voor de leerkracht en het schoolbestuur. Deze rapportage bevat aanvullende informatie op de leerling- en groepsrapportages voor de leerkracht. Zo kun je bijvoorbeeld zien welk percentage leerlingen welk referentieniveau heeft behaald en wat de resultaten zijn per (sub)domeinen.
Andere rapportages die je terugvindt in Mijn DOE zijn:
Meer weten hierover? Kijk dan op de webpagina Leerlingrapportage en Leerkrachten.
We hebben enkele veelgestelde vragen voor jou als schoolbestuurder verzameld. Staat je vraag er niet bij? Kijk dan op onze webpagina Over DOE. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze collega’s van de DOE-klantenservice. Zij helpen je graag verder.
Vanuit DOE worden er vier rapportages gedeeld met de school: Leerlingrapportage, Uitgebreide leerlingrapportage, Groepsrapportage en Schoolrapportage.
Mijn DOE is ingericht per school, er is geen inlogmogelijkheid voor schoolbestuurders. Als een schoolbestuurder de schoolrapportage wil inzien, moet hij deze opvragen bij de betreffende school.
Mijn DOE kan de leerlinglijsten automatisch overnemen vanuit het leerlingadministratiesysteem (LAS). Dit werkt voor ESIS en ParnasSys. Hiervoor is het nodig om toestemming, of wel mandaat, te verlenen in het Onderwijs Service Register (OSR). Zodra er toestemming is verleend door jouw school, kunnen de leerlinglijsten uit het LAS worden overgenomen. Dit kan 24 uur duren.
Dit zijn de stappen om toestemming te verlenen aan DOE:
Kijk hier voor de handleiding.
De IT-omgeving is super gebruiksvriendelijk voor de leerkracht. En vrij van stress. De leerlingen maken DOE namelijk in een standaard browser (bijvoorbeeld Edge of Chrome), waardoor het installeren van software niet nodig is. Tijdens de afname kan de leerkracht monitoren hoe ver de leerlingen zijn met het maken van de toets. Deze monitor wordt ook in een standaard browser getoond. Zo kunnen de leerlingen gewoon laten zien wat ze kunnen, zonder dat de leerkracht en jij als schoolbestuurder allerlei ingewikkelde dingen moeten regelen.
Er is een wettelijke afnameperiode voor digitale doorstroomtoetsen – 2024: 29 januari t/m 16 februari – waarbinnen jouw school zelf kan bepalen op welke momenten aan DOE gewerkt wordt. Ons advies: reken gemiddeld drie uur exclusief pauzes. Het aantal dagdelen is flexibel: laat jouw leerkracht kijken wat het beste aansluit bij de leerling(en). DOE kun je tegelijkertijd door alle leerlingen laten maken, of op verschillende momenten. De keuze is aan de leerkracht.
Uiterlijk 15 maart worden door ons vier rapportages gedeeld met de school:
Meer informatie over de rapportages vind je op de webpagina Over DOE/rapportages.