Rapportages

Vier rapportages

Na afname van DOE worden door ons vier rapportages met de school gedeeld:

  • leerlingrapportage voor de leerling en ouders & verzorgers
  • uitgebreide leerlingrapportage voor de leerkracht
  • groepsrapportage voor de leerkracht
  • schoolrapportage voor de leerkracht en het schoolbestuur

Leerlingrapportage

In de leerlingrapportage voor de leerling en ouders/verzorgers staat informatie over de behaalde referentieniveaus door de leerling en het toetsadvies voor het best passende vervolgonderwijs. Via een QR-code is toelichting op de rapportage na te lezen. Het is echt een rapportage over en voor de leerling. Er wordt geen vergelijking gemaakt met andere leerlingen.

Uitgebreide leerlingrapportage

De uitgebreide leerlingrapportage voor de leerkracht geeft meer inzicht in de prestaties van de leerling op de toets, bijvoorbeeld op de (sub)domeinen. Deze rapportage kan ook worden gebruikt om te kijken waar de leerling staat ten opzichte van andere leerlingen in Nederland met hetzelfde schooladvies of hetzelfde toetsadvies. De leerkracht kan deze rapportage eventueel gebruiken om aan de ouder(s) of verzorger(s) van de leerling meer duiding te geven aan de toetsresultaten.

Groepsrapportage

De groepsrapportage biedt een overzicht van de resultaten van een groep leerlingen. Zo kan de leerkracht bijvoorbeeld in één blik zien voor welke leerlingen een heroverweging van het schooladvies vereist is.

Schoolrapportage

De schoolrapportage voor de leerkracht en het schoolbestuur bevat aanvullende informatie waarop te zien is wat leerlingen kunnen en wat ze nog niet kunnen. Zo kunnen zij hierop zien welk percentage leerlingen welk referentieniveau heeft behaald en wat de resultaten zijn per (sub)domeinen.

Deze website maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. En cookies om herhaalbezoeken te onthouden. Meer informatie.