DOE helpt je op weg

Hoi groep 8’er!
Tussen 27 januari en 16 februari 2025 ga jij de doorstroomtoets maken. Jouw school heeft gekozen voor de DOE-toets. Een slim idee. Als makers van DOE gaan wij jou namelijk helpen. Met duidelijke toetsvragen en handige tips. Bij DOE mag je ook zelf keuzes maken. Zo helpen we je op weg naar je nieuwe school.

Bij DOE

  • maak je vragen over taal en rekenen
  • werk je met de computer
  • zijn de vragen niet te moeilijk of te makkelijk
  • krijg je de ondersteuning die je nodig hebt
  • bepaal je je eigen tempo

Bekijk hier de DOE Tips!

We hebben enkele tips verzameld voor en door leerlingen die de DOE gaan maken. 

alle tips bekijken? Bekijk de animatie

Lees hier de DOE-krant 2025

Op dit moment werken we aan de DOE-krant 2025. Deze kun je hier medio januari 2025 downloaden.

voor leerlingen
& ouders / verzorgers!
Binnenkort beschikbaar

Heb je vragen over de DOE?

Misschien staat het antwoord hier wel tussen. Heb je nog andere vragen? Stel ze dan aan je leerkracht.

Waar vind ik uitleg over de DOE-rapportage?

Op deze webpagina leggen we je graag uit wat de informatie op de Leerlingrapportage betekent.

Moet ik oefenen voor de DOE-toets?

Nee, dat hoeft echt niet. Wat je wel kunt doen, is even kijken naar onze DOE-kennismakingstoets. Gewoon, om te zien hoe het werkt. Ook hebben we tips verzameld voor en door leerlingen die de DOE gaan maken. Zie deze animatie.

Hoelang duurt de DOE-toets?

Geen zorgen, je hebt tijd genoeg om de toets te maken. De meeste leerlingen hebben ongeveer twee ochtenden nodig, of een ochtend en een middag. Je hoort van jouw leerkracht wat het plan is. Je leerkracht kijkt wat voor jou en de andere leerlingen het beste werkt. Natuurlijk krijgt je tussendoor tijd voor een break!

Is de toets moeilijk?

Nee hoor! Je maakt de DOE-toets achter de computer. Terwijl jij vragen maakt, denkt de computer met je mee. De computer kiest de vragen, soms zijn die ietsje moeilijker, dan weer wat makkelijker. Zo krijg je je eigen DOE-toets die precies bij je past.

Wat gebeurt er als ik de toets niet afkrijg?

Nou, je krijgt de toets zeker af. Bij DOE mag je werken in je eigen tempo. Even een pauze? Dan kun je een onderdeel pauzeren in overleg met je leerkracht en daarna weer gewoon verdergaan.

Ik ben dyslectisch, kan ik dan toch de toets maken?

Natuurlijk! Als je hulp nodig hebt om de DOE-toets te maken, dan krijg je die. DOE kan jou bijvoorbeeld helpen door voor te lezen. Je kunt de DOE-toets dus altijd maken.

Mag ik een kladpapiertje gebruiken?

Natuurlijk! Gewoon doen als je dat gemakkelijk vindt.

Ik heb een verkeerd antwoord gegeven. Wat nu?

Geen probleem. Je kunt teruggaan naar de vraag om jouw antwoord aan te passen. Pas als je de taak hebt doorgestuurd naar je leerkracht kun je jouw antwoord niet meer wijzigen.

Deze website maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. En cookies om herhaalbezoeken te onthouden. Meer informatie.